Etapa 3

FOND

Ora start 11.00 AM / Ora finish estimata 15.00 PM

Duminică, 09.06 2019 – Start in Oradea / Finish in Oradea

Traseu: Oradea – Osorhei – Alesd – Padurea Neagra – Popesti – Suplacu de Barcau – Balc – Marghita – Sacueni – Diosig – Oradea
TOTAL: 183 km

Route map for Tour Of Bihor Stage 3 09.06.2019 by Sabin Andoniu on plotaroute.com

 

ITINERARIU

 

INFO TURISTICE

Principalele obiective turistice din arealul Munților Plopiș sunt bisericile de lemn din Luncșoara și Gheghie, Valea Omului, Valea Gepișului, Biserica de lemn și Castelul de vânătoare Zichy din Poiana Florilor, Biserica de lemn din satul Peștiș, ruinele de la Cetatea Șoimului. Tot aici se află Biserica “Sf. Dumitru” din Tinăud, o clădire de patrimoniu, ctitorie a domnitorului Constantin Şerban Cantacuzino, construită în anul 1659. Potrivit hrisoavelor este prima biserică de zid din judeţul Bihor cu arhitectură laică românească. Pe versantul vestic al Munților Plopiș se situează Pădurea Neagră, areal în care Mănăstirea Voievozi, cascada și izvorul de apă minerală sunt locuri des vizitate de turiști.

Turiștii dornici să descopere locuri noi sau să experimenteze stilul de viață tradițional, specific arealului de câmpie bihorean, sunt așteptați în satul Sălacea, denumit și ”satul celor 1000 de pivnițe”. Cea mai veche dintre ele datează din anul 1803. Alături de Sălacea, și celelalte localități viticole din podgoriile Bihorului, respectiv Diosig, Sântimbreu, Sâniob, Valea lui Mihai, oferă turistului o incursiune în tradițiile oenologice și culinare locale.

Social Share