Etapa 1

FOND

Ora start 16.00 PM / Ora finish estimata 19.37 PM

Vineri, 07.06 2019 – Start in Oradea / Finish in Oradea

Traseu: Oradea – Les – Salonta – Ciumengiu – Petid – Ginta – Hidiselu de Sus – Oradea
TOTAL: 163 km

Route map for Tour Of Bihor Stage 1 07.06.2019 by Sabin Andoniu on plotaroute.com

 

ITINERARIU

 

INFO TURISTIC

Oradea este un adevărat muzeu arhitectonic în aer liber, fiind inclus în rețeaua orașelor Art Nouveau, alături de Barcelona, Budapesta, Viena, Bruxelles și Helsinki. Oradea este un oraș plin de viață, cu oameni ospitalieri, în care posibilitățile de distracție sunt nelimitate. Situatăl a granița de vest a României, la doar 490 de km de Viena, Oradea a respirat influența occidentului în toate momentele îndelungatei sale istorii. Dovada cea mai spectaculoasă sunt fațadele clădirilor din zona centrală, realizate după concepte art nouveau, cu influențe ale secessionului austriac. Alături de stilul secession, barocul și eclectismul conferă personalitate și culoare mixtului arhitectural orădean. Deasupra tuturor stă simbol, de secole, Cetatea Oradea ca amprentă incontestabilă a poziției fruntașe în ierarhia orașelor europene medievale.

Câmpia Crişurilor este locul în care liniştea specifică zonelor rurale se îmbină în mod fericit cu existenţa unor obiective culturale şi naturale. Muzee, colecţii de artă, case memoriale, clădiri cu valoare istorică, toate pot fi găsite la mică distanţă de arii naturale protejate ce au o frumuseţe uluitoare.

Salonta – Localitatea situată la 39 de kilometri faţă de Oradea, în imediata apropiere a frontierei cu Ungaria, adăpostește un muzeu dedicat literaturii – Muzeul Memorial „Arany János”, şi un muzeu al ţăranului român. Oaspeţii Salontei mai pot vizita Palatul „Arany János”, care adăposteşte biblioteca orăşenească “Teodor Neş” şi o galerie de artă, precum şi impresionanta clădire în stil eclectic a primăriei.

Social Share